Ndala Ziekenhuis

Ndala Hospital 4

De Zusters Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van Afrika “De Witte Zusters” hebben aan het begin van de dertiger jaren van de vorige eeuw het Ndala Missie Ziekenhuis opgericht op de grote hoogvlakte van Tanzania in Tabora regio. Daar, in het dorp Uhemeli werd in 1965 het Ndala ziekenhuis gebouwd. Het is een particulier ziekenhuis. De Zusters van Liefde van St. Charles Borromeo zijn verantwoordelijk voor het beheer onder toezicht van het Aartsbisdom Tabora. De visie van het ziekenhuis is:

De verzorging, redding en bevrijding van de zieken in de heelheid van Gods koninkrijk.

De omgeving

Het Ndala Ziekenhuis ligt in Nzega district, vlakbij de grens met Uyui district. Het ligt 8 km van de hoofdweg tussen de Nzega en Tabora. De weg is nog steeds onverhard en in slechte staat tijdens het regenseizoen, maar de bouw van een nieuwe asfaltweg is in volle gang.

Het gebied rond Ndala is droog en tijdens de lange droge tijd opgevangen regenwater en water verzameld uit een van de putten wordt gebruikt. De lokale overheid is momenteel de bouw van een nieuwe water distributiesysteem met meerdere kranen in het dorp. Voor de elektriciteit is het ziekenhuis afhankelijk van zonnepanelen en een dieselgenerator. Binnenkort zal het dorp en het ziekenhuis verbonden worden met het nationale elektriciteitsnet van TANESCO. Het ziekenhuis maakt verder gebruik van een mobiel telecommunicatienetwerk. Patienten bereiken het ziekenhuis eerder dan voorheen dankzij het toegenomen gebruik van motorfietsen.

 

Gezondheidszorg en onderwijs voor de lokale bevolking